01-04-12

Denver, the Mile High City

map1_denver.jpg

colorado_co_state_map.jpg

denver_map.jpg

Denver, home to America’s first Cheeseburger, is the most densely populated city in the state of Colorado. Also known as the Mile High City, due to its mile-high elevation above sea level, Denver is home to over 2.5 million residents. Founded around the mid-19th Century, nine years after the California Gold Rush, the city rapidly grew and expanded into the metropolitan hub that it is today.

i-33-1603_denver-wp11.jpg

Owing to its elevated geographical location, weather in the area is often mild and pleasant, with winters being short and gentle, and summers being long and enjoyable. The city experiences minimal snowfall and so tourist attractions and resorts are open for business all year long.

Denver is a diverse city, being home to Victorian style neighborhoods, casual, comfortable houses and fun-filled nightclubs all at once. The city is diverse in almost every sense of the word, whether it is comparing ethnicities, economic profiles, or cultures. It is a city with a rich, assorted history and a great number of landmark attractions that testify to this fact. Entertainment in the city ranges from high-profile clubs to historical landmarks, with something to interest everyone, both young and old. Denver also has a thriving sports culture with almost a dozen national level professional teams.

http://www.foreclosurelistings.com/list/CO/DENVER/DENVER/resources/

larimer-street-downtown.jpg

 

Denver is sinds 1876 de hoofdstad van de staat Colorado in de Verenigde Staten. De stad ligt aan de oostelijke voet van de Rocky Mountains. Van oorsprong is het een stad van goudzoekers.

Het aantal inwoners van Denver is 566.974 (2006) en hiermee is Denver de 26ste stad van de Verenigde Staten. De agglomeratie 'Denver-Aurora Metropolitan Area' telt ruim 2,4 miljoen inwoners. De gehele regio 'Denver-Aurora-Boulder Combined Statistical Area' telt bijna 3 miljoen inwoners en is de 17e grootste agglomeratie van de V.S. De bijnaam van de stad is 'The Mile High City' omdat de stad precies één mijl hoog ligt, namelijk 1609,344 m boven de zeespiegel.

gallery_denver.jpg

Beroemd is het deels in de rotsen uitgehouwen Red Rocks Amphitheatre in het plaatsje Morrison ten westen van de stad. Aan York Street ligt een botanische tuin: Denver Botanic Gardens.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Denver

Denver heeft een klimaat met vier totaal verschillende seizoenen. Het weer in de omgeving van de stad wordt voornamelijk bepaald door de Rocky Mountains. Het klimaat is vrij mild vergeleken met de andere valleien die liggen aan de voet van de Rocky Mountains en kan erg onvoorspelbaar zijn. De gemiddelde temperatuur in Denver is 10,1 °C en de gemiddelde neerslag bedraagt 40,2 cm. De eerste sneeuwval is rond 19 oktober en de laatste sneeuwval is rond 27 april. Gemiddeld ligt er 156 cm sneeuw. Omdat Denver zo hoog ligt heeft de stad gemiddeld 250 zonnige dagen per jaar. De winter in Denver kan variëren van mild tot erg koud. De laagste temperatuur ooit gemeten in de stad is dan ook -34 °C in 1875, de meest recente laagste temperatuur was in 1990; toen werd het -29 °C. De gemiddelde temperatuur in de zomer is rond 31 °C, de warmste temperatuur ooit was 44 °C.

history-denver-colorado.jpg

Er zijn vele sportteams in Denver en de stad behoort tot een selecte groep van Amerikaanse steden met teams van vier grote sporten. De Denver Broncos van de NFL hebben sinds hun oorsprong in de jaren zestig kunnen rekenen op bijna 70.000 bezoekers en trekken nog steeds veel bezoekers naar hun stadion Invesco Field at Mile High Stadium. Het team heeft zes keer in de Super Bowl gespeeld en won in 1998 en 1999. In de jaren tachtig en negentig was een van de topprioriteiten van voormalig burgemeester Federico Peña om honkbal naar de stad te brengen, een inspanning die resulteerde in de bouw van Coors Field en het begin van de Colorado Rockies in 1993. Ook de Colorado Avalanche van de NHL, een team dat zich eerst in had gevestigd in Québex, spelen sinds 1995 in Denver. Ze hebben in 1996 en 2001 de Stanley Cup gewonnen en spelen in Pepsi Center, waar ook de Denver Nuggets, Colorado Mammoth en de Colorado Crush spelen. De Colorado Rapids van de MLS spelen in Dick's Sporting Goods Park, een stadium waar 18.000 mensen in kunnen in Commerce City, een voorstad van Denver.

 

 

20:01 Gepost door Paul Vanlook | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.