12-05-12

Carl en Jan aangekomen in San Diego op de voorbereiding van de stage.

Het eerste bericht vanuit de VS... Eigenlijk was dat voor gisteren reeds voorzien maar het ter plaatse geraken in Los Angeles bleek wat voeten in de aarde te hebben.

Onze vlucht vanuit Brussel naar Washington - Dulles verliep perfect, wel met een halfuurtje vertraging aangekomen maar kom... De nodige stappen van controle, immigratie en dergelijke doorlopen toen we plots op de schermen zagen dat onze connectievlucht van Washington naar Los Angeles was gecancelled. Bon, dan volgde zo'n uur van customer helpdesk to other customer helpdesk verhuizen tot we ons een beetje ambetant begonnen te maken.

Men kon ons een vlucht aanbieden welke maar om middernacht op LAX zou toekomen...veel te laat naar ons goesting, en je moet dan nog eens je bagage gaan ophalen, de huurwagen ophalen, naar 't hotel gaan en inchecken.... Dus, hebben we ons laten herboeken naar...San Diego! Om iets voor achten 's avonds toegekomen en dan nog anderhalf uurtje naar Los Angeles gereden en da was 't.

 

Vandaag zijn we de dag dan begonnen met koffie, een douche en een ontbijt...in die volgorde. We zijn ook nog even naar de winkel gereden alvorens we ons naar Downtown LA begaven. Daar wat rondgereden, de auto geparkeerd in de garage van City Hall en dan gaan lunchen in de Californiaanse zon.

Om 13h00 hadden we afspraak op de 18de verdieping van City Hall, op het administratieve hoofdkwartier van de brandweerdienst van Los Angeles City. Bij sommigen onder jullie is het reeds geweten, bij anderen dan weer niet. Meer nieuws zal er volgen op de jaarlijkse BBQ van de Fire Observers maar enkele maanden geleden werd een stage-aanvraag goedgekeurd. Een groep Fire Observers zal in 2013 naar LA trekken voor een brandweerstage...en dat gingen we vandaag dus even bespreken op een vergadering, samen met Battalion Chief Hogan en Fire Chief Cummings. Allemaal zeer vriendelijke mensen die blijkbaar ook zeer nieuwsgierig uitkijken naar onze komst en zeer lovend zijn over onze projecten. Belgische chocolade en enkele relatiegeschenken werden overhandigd en zo hadden we niet veel later ook onze eerste Amerikaanse brandweershirts en coins voor deze trip.

Men bracht ons ook nog even naar de kelders van City Hall waar vroeger de alarmcentrale gehuisvest was, nu is dit in een state-of-the-art gebouw enkele blokken verderop. Ook hier kregen we een rondleiding.

 

 

 

sized_DSC00678.JPG

 

 

 

Na onze meeting in LA zetten we koers naar San Diego. Tegen 18h00 kwamen aan, werd de kamer ingenomen en konden we al genieten van een ondergaande zon aan het mooie Mission Bay. Na dit berichtje gaan we naar Old Town om er iets te gaan eten en nadien gaan we naar Downtown.

 

 

sized_DSC00681.JPG

Deze stage is te volgen op: http://sandiego2012.skynetblogs.be

08:45 Gepost door Fireobservers redactieteam | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.